Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 21:57 - Тотален рестарт на България
Автор: stoyan71 Категория: Други   
Прочетен: 1024 Коментари: 2 Гласове:
2



Това вече е единствения начин. Всичко друго е ялово. Никакви реформи, смяна на правителства, на партии, на политическа система дори. Никакви политици, никакви прозрачности, никакви надежди ЕС да помага или да притисне. Ничево!

Когато се казва многократно „няма държава” и това пищи в ушите и кънти в главите значи операционната система се е обозила тотално. Нужен е рестарт, формат диск или преинсталация – въпрос на асоциация.

Не иде реч за рестарт на политическата система, нито за монархия или вид република. Иде реч за друго – рестарт на Държавата. Посоката на решението е – Саракт!

 

Днес е денят на Левски. Спомена за него е жив и докато е жив, винаги ще има надежда. Духът на Левски да се възкреси Очаквам го. Скоро. В някой от нас. В някои от нас. В много от нас.

Казва се, че Левски е роден от епохата, от обстоятелствата, а не просто личност с титанични способности.

 

И сега епохата е такава. Обстоятелствата вече „са узрели”. Толкова насъбрана енергия от причини-мисли-изречени слова не може да не избухне в действия.

Не е нужно човек да е пророк за да го провиди. То е логично, оттам и видно.

Настроен съм оптимистично. Защото „скоро” е 2017 г. и тя е скоро.

 

Но тези „невчесани мисли” не се родиха от мисълта за Левски. Случайно или не - съвпадение в датата. Днес научих нещо, което за кой ли път ме вбеси. Беше капка която преля чашата и ме провокира да драсна това.

 

Правех поддръжка на софтуера на един клиент – община в Североизточна България, Шуменско.

 

Поговорихме по телефона със системния администратор и той сподели следното:

„Казаха ни от министерството, че по еди какъв си проект за Електронното правителство ни дават безплатен софтуер за да се включим в даването на административни услуги по електронен път на гражданите – примерно издаване акт за раждане или удостоверение за наследници. Звъннах на фирмата, която спечелила конкурса по тоя проект да питам за подробности. Оттам почнаха да ми обясняват, че трябва еди какъв си сървър, Оракъл база данни и регистрирането на една услуга ще ни струва 70 000 лева. Ужасих се и отидох при кмета.

– Е как бе? Ние предоставяме около 250 общински услуги, ако за всяка трябва да платим по 70 000, как?

Кмета ми заръча да пишем до министерството писмо.

Получих отговор, подписан от министърката – „Съжаляваме, но това е частна компания и нищо не можем да направим”

 

Е това каква държава е ???

 

Лапат се тлъсти пачки от Европрограмите, разпределят се – за мен, за теб. Отчитат се безсмислени дейности. А след това потоп.

 

Е, като се погледнем в огледалото, кого виждаме?

Пеевски или Левски?

Съучастници, пионки, далавераджии, зомбита или борци за свободата?

А кого искаме да видим?

 

Въпрос на личен избор. А рестарта, независимо от това, ще се състои. Кога - въпрос на ускорение.

От множество лични избори.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dartanjan - С какви хора? Нима тези която вярват ...
20.02.2016 13:39
С какви хора? Нима тези която вярват в мамона, обожествяват идоли и са толерантни към беззаконието, понеже и те го вършат, могат да го направят?
цитирай
2. stoyan71 - С какви хора? Нима тези която вярват ...
22.02.2016 10:16
dartanjan написа:
С какви хора? Нима тези която вярват в мамона, обожествяват идоли и са толерантни към беззаконието, понеже и те го вършат, могат да го направят?


Именно, системата, настоящата, не може да се обнови и промени, трябва да се подмени. А системата сами си я поддръжаме с множество ежедневни актове на приемане и подчинение., Щото вярваме '' че от нас нищо не зависи" и чакаме "месията". Ама той и месия да се появи, няма да я промени - тя или ще го изхвърли или ще го претопи. Това е омагъосания кръг, който изглежда нерешим, защото досега решение не се вижда. Дотук са познати философии нали? Но промяната е в ход - "проглеждането", скъсването на оковите на зомбирането. Става постепенно, не е с еднократен проблясък. И нещата опират до критичната маса. Обаче критерий колко трябва да е тя и статистики колко е в момента, няма :) Така, че все още сме в мъглата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stoyan71
Категория: Други
Прочетен: 43618
Постинги: 11
Коментари: 10
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930